به گزارش جام جم آنلاین، علیاکبر محزون، مدیرکل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه جمعیت ایران از 85 میلیون نفر عبور کرده است، میگوید: برای بررسی رشد جمعیت کشور باید به ضمائم دیگری نیز توجه کرد، زیرا اگر به تنهایی به این عدد بپردازیم، ممکن است این تصور ایجاد شود که در حوزه جمعیت اتفاق فزایندهای رخ داده است.
محزون درباره تعداد ترکیب جنسیتی جمعیت کشور نیز عنوان میکند: جمعیت کشور ما از لحاظ ترکیب جنسی تقریبا متقارن است و جمعیت زنان و مردان کشور تقریبا نزدیک به یکدیگر است.
او در گفتوگو با جام جم آنلاین ادامه میدهد: عدد 85 میلیون نفر به لحاظ قدر مطلق مهم است، اما باید از زوایای دیگری نیز به این عدد نگاه کرد. برای نمونه رشد سالمندی در کشورمان سرعت گرفته است.
مدیرکل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوارمرکز آمار ایران میافزاید: رشد جمعیت سالمندان کشور در چند سال گذشته سه برابر رشد متوسط کل کشور بود. اما رشد جمعیت سالمندی اکنون به پنج برابر رشد متوسط کل کشور رسیده است.
به گفته محزون جمعیت سالمند کشور حدود 3.76 درصد برآورد میشود.
او با یادآوری این مساله که در این بین باید به شاخصهای دیگری مانند ساختار جمعیت و جایگاه جمعیتی کشور در منطقه توجه کرد،میگوید: شاخص رشد جمعیت که در آخرین سرشماری 1.24 درصد بود، اکنون به زیر یک درصد رسیده است.
مدیرکل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار مرکز آمار ایران درباره رتبه جمعیتی کشور در دنیا نیز توضیح میدهد: براساس آخرین گزارشها ایران از لحاظ جمعیت رتبه هجدهم جهان را در اختیار دارد. اما با توجه به تغییرات ایجاد شده در ساختار جمعیتی این احتمال وجود دارد که در دهههای آینده این جایگاه را از دست بدهیم و به رتبه چهل نزدیک شویم.
او ادامه میدهد: وقتی شاخص رشد جمعیت روند نزولی پیدا میکند، زمینه برای اینکه در دهههای آینده رشد جمعیت به صفر و یا رشد منفی برسد، فراهم میشود. به این ترتیب توازن جمعیتی منطقه تغییر خواهد کرد، زیرا کشوری که اکنون در منطقه ما حدود 40 میلیون نفر جمعیت دارد در آینده حدود 150 میلیون نفر جمعیت خواهد داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت